Outdoorsport

Plezier & beleving:

Er is veel diversiteit binnen outdoorsporten. Learning Leisuresports heeft een brede ervaring binnen verschillende outdoorsporten. Het woord outdoorsport zegt het zelf al, u bent buiten. Buiten zijn is erg belangrijk voor de mens. In onze maatschappij zijn we steeds vaker binnen. 

 

Veel mensen werken achter een bureau en in het algemeen besteden veel mensen een groot percentage van hun dag tijd op hun telefoon of tv. Vaak merken we dan weer hoe lekker het is om van buiten te genieten, dat geldt ook voor mij. De mensheid leefde vroeger en buiten het westen om, veel meer buiten. Een stuk natuur hebben we allemaal nodig en dan is het top als we dat samen kunnen voegen met sport activiteiten.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een mens zonlicht, frisse lucht, beweging en natuur nodig heeft om bepaalde functies in het lichaam goed te laten werken. We merken het ook vaak dat als we onderweg zijn in de natuur ons dit goed doet. Helemaal als we dit al lang niet gedaan hebben.

Het is namelijk heerlijk om in de natuur in de stilte aan een rotswand te hangen en samen met een partner of groepje te klimmen. Ook is het fantastisch om onderweg te zijn met een MTB of tourfiets door natuurachtige gebieden. Het is een ervaring die de natuur gratis biedt. Zelfs in Nederland zijn er vele plekken waar je lekker kan MTB-en in een parcour of normale fietsroutes. Fietsen is een hele gezonde manier van bewegen. En zelfs voor wandelen hoeven we niet eens perse naar de Alpen. Ook in Nederland zijn er prachtige gebieden om te wandelen door bossen zoals de Veluwe of op de Waddeneilanden. 

 

 

 

Learning Leisuresports heeft zich ontwikkeld in het begeleiden van verschillende outdoor activiteiten:

- Mountainbiken

- Tourbiken

- Klimmen

- Bos & bergwandelingen

- Bootcamps interval trainingen

 

Ook heeft Learning Leisuresports ervaring met het begeleiden van:

- Vuur maken met groepen

- Vlotten bouwen

- GPS tochten

- Kanoën 

- Boogschieten

- Outdoor survival parcours

- Expedition Robinson

- Dergelijke buitenspel activiteiten

 

Opleidingservaring met:

- Raften op rivier en in zee branding

- Kayak op rivier en in zee branding