Opleidingen

 

Opleiding:

Arthur heeft onderwijs tot sportleider gevolgd bij mbo4leisuresports. Het is een opleiding die vooral praktijk gericht is, omdat gebleken is dat mensen in de praktijk het beste leren. De opleiding waarborgt lessen die direct gericht zijn op de beroepspraktijk vanaf dag één. De student kan direct het effect zien en ervaren van wat hij doet. Dit is natuurlijk erg belangrijk als sporter en sportleraar. Het is een groep waarin gezamenlijk geleerd wordt, met en van elkaar. Dit is een effectieve manier van educatie. Iedereen krijgt onderwijs passend bij het niveau waar hij mee binnenkomt. De student kan namelijk zelf een leertraject kiezen waar hij in wil ontwikkelen en maakt daar een passende planning bij. Door deze zeggenschap levert dit veel motivatie op. De student leert analyseren, inschatten van niveaus en coachen van deelnemers. Hij leert lesdoelen te maken en passende activiteiten bedenken. Maar ook het organiseren van lessen en hierbij zoeken naar een toevoeging als leerhulp in het leerproces van de deelnemer. Ook leert de student organiseren en coördineren van evenementen, plannen, voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Hij leert coördinerende vaardigheden zoals analyseren van een teamproces en hier sturing aan te geven. Er wordt lesgegeven over hoe je leert afstemmen tussen collega's, programma’s, beschikbare materialen, activiteiten, deelnemers, tijden, etc.

 

De student wordt bewust gemaakt van communicatie in situaties binnen sportbedrijven. Hij leert hoe mensen communiceren en hoe dit van toepassing is op werken met groepen of individuen.

 

De opleiding is gericht op de principes van de sport. Dit houdt in dat de opleiding aangeboden wordt vanuit de basis van de sport. Om een aantal voorbeelden te geven wordt er bijvoorbeeld gekeken naar wat de functie van het materiaal doet, en wat er nodig is, om het gewenste effect te bewerkstelligen. Er worden principes gebruikt zoals bijvoorbeeld: bewegen, balanceren, oriënteren en hierbij wordt er gezocht naar manieren die het meest efficiënt zijn, passend bij de functie van het gebruikte materiaal. Welke acties zijn het meest effectief en passend bij de deelnemer? Hieruit wordt vanuit de leraar en de deelnemer gezocht naar een passende toevoeging op het leerproces van de sporter in de desbetreffende activiteit. Er wordt dus gekeken naar wat de deelnemer nodig heeft voor de volgende stap in de ontwikkeling naar aanleiding van wat de deelnemer doet. Dit betreft alle bewegingsactiviteiten die er aangeboden worden. Buiten beweging wordt de nadruk binnen de opleiding vooral ook gelegd op persoonlijke ontwikkeling tot leraar en dus hoe leren werkt. Daarbij komen dus de principes langs hoe lesgeven functioneert. Overige onderwerpen waar aandacht aan wordt besteed is het verzorgen van: teambuilding, plezier, eigenaarschap en succesbeleving. Allerlei elementen die gemixt worden om een effectieve les te verzorgen. Arthur zoekt met passie en enthousiasme naar mogelijkheden hoe hij de wens van de desbetreffende klant kan invullen. 

 

Arthur heeft ook nog externe opleidingen gevolgd binnen de leisuresports branche:

- Oostenrijkse skileraar diploma's: NSL, Anwärter, Landes 1, Landes 2, Alpinkurs

- Duitse watersportleraar diploma's: VDWS kitesurf instructor, VDWS windsurf instructor, VDWS SUP instructor