Snowboarden

Plezier & beleving:

 

Het is zo’n vrij gevoel om over de pistes te roetsjen, dat ik er bijna geen genoeg van kan krijgen. Snowboarden is een hele snelle manier om je door de bergen te bewegen. Het is zelfs de snelste ongemotoriseerde sport die er is naast skiën. Ik heb inmiddels vele seizoenen in zowel Oostenrijk als Zwitserland les gegeven. Dit blijft een prachtige omgeving om in te werken.

Snowboarden is voor mij heel veel spelen in de sneeuw. Snowboarden doe ik ook erg graag in de poeder sneeuw. Dit voelt alsof je op 'boter wolken' surft. Het is heel vrij aangezien je door allerlei gedeelten kan waar je een eerste spoor kan zetten. De lossen sneeuw maakt dat het bewegen heel soepel gaat. 

Ook is het een geweldig gevoel om het board op z’n kanten te zetten en een goeie druk opbouw te voelen, die los te laten, en de andere bocht in te zetten (slingeren). Het carven bestaat nu al een tijdje. Ook bij snowboarden geeft dit veel plezier. Je kan bijna op de sneeuw liggen door diep te kanten.

 

Leren & ontwikkeling:

leren snowboarden is een 'lifelong skill'. In de simpelheid van het woord is skiën gewoon op 2 latten naar beneden glijden zonder te vallen. Snowboarden is een bewegingstechnische sport. In het begin moet je rekening houden dat je waarschijnlijk af en toe valt. Om balans te houden is snowboarden vaak moeilijker in het begin dan skiërs. Dit heeft te maken met dat skiërs in een 'ploeg' (pizza punt) kunnen skiën om balans te houden voor ze parallel leren skiën. Alhoewel skiën later weer moeilijker wordt als men echt gevorderde skiër wilt worden. 

Het leren van snowboarden kan optimaal plaatsvinden in verschillende arrangementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende steiltes, sneeuwsoorten, piste breedtes, boardstijfheid, bocht radiussen, etc.

Van leren snowboard aantrekken, passende wintersportkleding aantrekken, de eerste glij metertjes op een vlak terrein, helemaal tot aan carven lange en korte bochten of freestyle. Over alles is nagedacht door de mensen die deze sport beoefenen.

Arthur van Learning Leisuresports heeft de mogelijkheid om snowboarders van verschillende niveau's les te geven. 

Alle niveaus zijn welkom!

- beginners & gevorderden

- jong & oud

- klein en groot

- privé les of groeps les

Beweging en balans:

Het is heerlijk om in de bergen onderweg te kunnen zijn. Met een groep samen onderweg, of als individu. Genieten van de pistes en de natuur, of zelfs offpiste in de natuur. Of van de berghutten in de zon. Houd u van bergachtig terrein? Het is een mooie manier van verplaatsen in de bergen. Binnen een paar dagen les zijn de blauwe pistes voor de gemiddelde beginner gegarandeerd.