Snowboarden

Plezier & beleving:

 

Het is zo’n vrij gevoel om over de pistes te roetsjen of een powdersnow line ride te maken, dat ik er jaren lang geen genoeg van kon krijgen. Elke winter liet ik het leventje in Nederland achter om in het buitenland snowboard & ski les te geven.

 

Snowboarden is een hele snelle manier om je door de bergen te bewegen. Het is zelfs de snelste ongemotoriseerde sport die er is naast skiën. Ik heb inmiddels vele seizoenen in zowel Oostenrijk als Zwitserland les gegeven. Dit blijft een prachtige omgeving om in te werken.

 

Als ik op een snowboard sta wordt het terrein al snel meer een stunt speeltuin.  Snowboarden doe ik ook erg graag in de poeder sneeuw, omdat je hier continu creatief kan zijn. Dit voelt alsof je op 'boter wolken' surft. Het is heel vrij aangezien je door allerlei gedeelten kan waar je een eerste spoor kan zetten. De losse sneeuw maakt dat het bewegen heel soepel gaat. 

Ook bij snowboarden geeft carven veel plezier. Je kan bijna op de sneeuw liggen door diep te kanten, als je jezelf hier goed in traint.

 

Leren & ontwikkeling:

Leren snowboarden is een 'lifelong skill'. Snowboarden is een bewegingstechnische sport. In het begin moet je rekening houden dat je waarschijnlijk af en toe valt. Om balans te houden is snowboarden vaak moeilijker in het begin dan skiën. Dit heeft te maken met dat skiërs in een 'ploeg' (pizza punt) kunnen skiën om balans te houden voor ze parallel leren skiën. Alhoewel skiën later weer moeilijker wordt als men echt een dynamische gevorderde skiër wilt worden.

Het leren van snowboarden kan optimaal plaatsvinden in verschillende arrangementen van gebergten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende steiltes, sneeuwsoorten, piste breedtes, boardstijfheid, bocht radiussen, etc.

 

Arthur van Learning Leisuresports heeft de mogelijkheid om snowboarders van verschillende niveau's les te geven. 

Alle niveaus zijn welkom!

- beginners & gevorderden

- jong & oud

- klein & groot

- privé les & groeps les