KITESURFING

Plezier & beleving:

Het gave van wind - watersport is dat je aan het zoeken bent hoe je optimaal gebruik mag maken van de krachten van de wind. In-tune zijn met elementen uit de natuur, dat is iets unieks.

 

Hierdoor is het mogelijk je naar allerlei plekken te verplaatsen met een redelijke snelheid als je wilt. Dat is een unieke ervaring, aangezien niks gemotoriseerd is en het puur jouw skills zijn die met de wind samenwerken.

Ook is kitesurfen mogelijk met golven te doen, zelfs in Nederland! Dit is een extra tak binnen het kitesurfen. Maar alleen heen en weer varen, gewoon op een meertje is al grandioos! Denk er eens over na: je speelt een beetje met een vlieger en door de sturing aan wat lijntjes vaar je gewoon op een board naar allerlei plekken toe. 

Kiten geeft het gevoel alsof je over het water heen glijdt. Je snijdt als het ware met je boardje door het water als een mes in de boter. Ook dit is vrij omdat er van alles mogelijk is. Voor gevorderde is het zelfs mogelijk om te springen! Ook dit is een gaaf element, maar vergeet niet dat er al veel waterplezier zit voor zo'n hoog level bereikt hebt. Hoe ze het op tv laten zien, is niet de enigste vorm! Spelen is een thema wat veel terugkomt bij vaartechnieken beoefenen en kitetrucjes leren. Zo maak je van een kale vlakte water, ineens een speeltuin voor volwassenen ;-) 

Leren & Ontwikkeling

Je zou misschien denken, dat kitesurfen lijkt me allemaal wel heel moeilijk! Maar ik wil u vertellen dat voor elk niveau succes beleving gegarandeerd is. Uiteraard is kitesurfen meestal niet weggelegd voor jonge kinderen, maar powerkiten met een kleine vlieger is ook onderdeel van leren kiten. Daarom is kiten een skill voor elk niveau.

Heeft u wel eens gehoord van bodydraggen? Dat is in het water liggen zonder board met een vlieger. Je stuurt de vlieger zodat hij druk krijgt waardoor je door het water verplaatst wordt. Dit alleen al is super gaaf. Je kan heel snel als je wilt. Dit wordt eigenlijk door elke cursist als fantastisch ervaren. Vaak is dit binnen één les al mogelijk, afhankelijk van de omstandigheden.

Alle niveaus zijn welkom!

- beginners & gevorderden (ook springen!)

- jong & oud (er wordt veiligheid gewaarborgd)

- klein & groot

- privé les & groep les

Bewegen & balans:

Zoals ik hierboven al beschreef is het heel gaaf om met wind en water aan de slag te zijn. Natuurlijk is het heen en weer varen niet in een half uur geleerd. Wat belangrijk is, is dat de beleving al veel eerder plaats vind. Mijn ervaring is dat mensen het al geweldig vinden om met zo’n vlieger alleen al in de handen te staan en te vliegeren, zelfs zonder board. We voelen namelijk ineens hoe veel windkracht we kunnen ervaren en gebruiken omdat het zo’n machtig ding is en als iemand zou willen het heel wat kracht kan genereren. Het is een hele fijne activiteit met meerdere weersomstandigheden. Of er nu een fijn zonnetje is of niet, we hebben toch een wetsuit aan en worden nat. Daarom merken we weinig van een wat kouder klimaat zoals in Nederland. In beide gevallen is het prettig, aangezien we verkoeling hebben door het water met zon en we echt warm zijn tijdens het bewegen met bewolking. Eén ding is belangrijk en dat is wind. Bovendien is kitesurfen ook een sport waarbij de buikspieren getraind worden, aangezien we balanceren en veel bewegingen daar plaatsvinden.