KITESURFING

Plezier & beleving:

Het gave van watersport met wind is dat je aan het zoeken bent hoe je optimaal gebruik mag maken van de krachten van de wind. Hierdoor is het mogelijk je naar allerlei plekken te verplaatsen met je materiaal en een redelijke snelheid als je wilt. Ook is het mogelijk dit met golven te doen, zelfs in Nederland! Dit is een extra tak binnen het kitesurfen. Maar alleen heen en weer varen gewoon op een meertje is al grandioos! Denk er eens over na: je speelt een beetje met een vlieger, en door de sturing aan wat lijntjes vaar je gewoon op een board naar allerlei plekken toe. 

Kiten geeft het gevoel alsof je over het water heen glijdt. Je snijdt als het ware met je boardje door het water als een mes in de boter. Ook dit is vrij omdat er van alles mogelijk is. Voor gevorderde is het zelfs mogelijk om te springen! Ook dit is een gaaf spel, alhoewel er al heel veel waterplezier zit voor zo'n hoog level bereikt wordt. Spelen is een thema wat veel terugkomt bij vaartechnieken beoefenen en kitetrucjes leren. Zo maak je van een kale vlakte water, ineens een speeltuin.

Leren & Ontwikkeling

Je zou misschien denken, dat kitesurfen lijkt me allemaal wel heel moeilijk! Maar ik wil u vertellen dat voor elk niveau succes beleving gegarandeerd is. Uiteraard is kitesurfen meestal niet weggelegd voor jonge kinderen, maar powerkiten met een kleine vlieger is ook onderdeel van leren kiten. Daarom is kiten een skill voor elk niveau.

Heeft u wel eens gehoord van boddydraggen? Dat is in het water liggen zonder board met een vlieger. Je stuurt de vlieger zodat hij druk krijgt waardoor je door het water verplaatst wordt. Dit alleen al is super gaaf. Je kan heel snel als je wilt. Dit wordt eigenlijk door elke cursist als fantastisch ervaren. Vaak is dit binnen één les al mogelijk, afhankelijk van de omstandigheden.

Alle niveaus zijn welkom!

- beginners & gevorderden (ook springen!)

- jong & oud (er wordt veiligheid gewaarborgd)

- klein & groot

- privé les of groep les

Bewegen & balans:

Zoals ik hierboven al beschreef is het heel gaaf om met wind en water aan de slag te zijn. Natuurlijk is het heen er weer varen niet in een half uur geleerd. Wat belangrijk is, is dat de beleving al veel eerder plaats vind. Mijn ervaring is dat mensen het al geweldig vinden om met zo’n vlieger alleen al in de handen te staan en te vliegeren, zelfs zonder board. We voelen namelijk ineens hoe veel windkracht we kunnen ervaren en gebruiken. Omdat het zo’n machtig ding is, en als iemand zou willen het heel wat kracht kan genereren. Het is een hele fijne activiteit met meerdere weersomstandigheden. Of er nu een fijn zonnetje is of niet, we hebben toch een wetsuit aan en worden nat. Daarom merken we weinig van een wat kouder klimaat zoals in Nederland. In beide gevallen is het prettig, aangezien we verkoeling hebben door het water met zon, en we echt warm zijn tijdens het bewegen met bewolking. één ding is belangrijk, en dat is wind. Bovendien is kitesurfen ook een sport waarbij de buikspieren getraind worden, aangezien we balanceren en veel bewegingen daar plaatsvinden.