STANDUP PADDLEBOARDING

Plezier & beleving:

Suppen is wat mij betreft een sport met heel veel mogelijkheden. Het is de afgelopen jaren steeds groter en bekender aan het worden. Vele mensen hebben al wel eens iemand zien SUPen of het zelf geprobeerd. Alhoewel deze sport redelijk simpel is om vaarbeleving in te krijgen, is er toch veel te leren over techniek.

Alhoewel het door vele watersporters bij centra's wordt gezien als een alternatief voor als er geen wind is, is het eigenlijk een ‘grote’ sport op zichzelf (geworden)! Dit komt omdat er zoveel mogelijkheden zijn:

- Touren & relaxen: een tour ronde, onderweg zijn en van de natuur genieten

- (board) Games & trucjes: bijvoorbeeld suppolo, balans spellen, balans trucjes.

- Workout & technisch: het is een sport die optimaal is om een goede conditie te krijgen, kracht training voor meerdere spieren, naast het genieten van andere aspecten en gezondheidskenmerken zoals frisse zuurstof en zon.

- golfsuppen: makkelijker als golfsurfen, meer drijfoppervlak, een extra balans peddel, en snelheid om de timing van de golf te corrigeren.

Leren & ontwikkeling:

Het is eigenlijk een sport wat ook gaaf is voor minder vaardige bewegers. Daarintegen is balans gevoel dan weer wel weer erg belangrijk. Dit is een activiteit voor de hele familie. Voor de beginner is de drempel erg laag. Men kan zelfs zittend op het board peddelen zoals bij een kano. Aangezien het volume van het board genoeg drijfvermogen heeft, meer dus als met goldsurfboards. Al snel kunnen bijna alle mensen staan.

Alle niveau’s zijn welkom!

Beginners & gevorderden, op het gebied van techniek en conditie training, maar ook op het gebied van balanceren in de golven.

Bewegen & balans:

Zoals ik hier boven beschreef is het een super workout! Maar dat niet alleen, het is ook heel gaaf om gewoon een tour te maken, om van de omgeving te genieten en tot rust te komen. Het is gaaf om op het water nieuwe plekken te leren kennen. Daarbij komt ook nog kijken dat je altijd lekker in de open buitenlucht en zon bent. Dat is ook niet onbelangrijk!