WINDSURFING

Plezier & beleving:

Het gave van wind - watersport is dat je aan het zoeken bent hoe je optimaal gebruik mag maken van de krachten van de wind. In-tune zijn met elementen uit de natuur, dat is iets unieks.

 

Hierdoor is het mogelijk je naar allerlei plekken te verplaatsen met een redelijke snelheid als je wilt. Dat is een unieke ervaring, aangezien niks gemotoriseerd is en het puur jouw skills zijn die met de wind samenwerken.

Bij windsurfen wil je op zoek gaan naar een optimale aanstroming van je zeil. Het geeft beleving omdat dit uit gaat maken hoe snel iemand kan varen. Als je boardje dan op het water komt te liggen begin je in plané te komen en over het water te vliegen / roetsjen. Dit is een fantastisch gevoel. Maar ook met een klein briesje is het surfen leuk. Leg de lat niet te hoog in hoe het eruit moet zien door al die filmpjes op tv. Gewoon heen en weer dobberen met weinig wind en allerlei zeilbewegingen maken die je board sturen, dat is ook surfen. Kortom, goed tijdverdrijf op het water!

 

Met minder harde wind leren windsurfen is niet onbelangrijk. Dit is perfect om de basis aan te leren en heel precies te leren voelen hoe wind functioneert ten opzichte van het materiaal. Juist omdat het minder zichtbaar is, wordt deze skill goed getraind.

Leren & ontwikkeling:

De drempel van beginnen is laag. Je kan gemakkelijk starten met windsurfen, omdat je al heel snel vaarmeters kan maken. Op de plank leren staan en het zeil vasthouden, dat is in principe de basis om al vooruit te kunnen komen. Als een kind een zwemdiploma heeft, kan het eigenlijk al leren windsurfen.

Natuurlijk valt er dan nog veel te leren hoe dit het meest effectief kan en daarom is ook echt een lessenreeks aan te raden. Windsurfen is een sport waar je levenslang in door kan ontwikkelen. Eigenlijk net als skiën dat ook is. Al ver voor dat 'planeren' mogelijk is, geeft windsurfen veel vaarplezier. Het ligt er maar aan hoe je verwachtingen zijn!

Alle niveau’s zijn welkom!

- beginners & gevorderden

- jong & oud

- klein & groot

- privé les & groep les

Bewegen & balans

Het mooie van windsurfen is dat met bijna alle weersomstandigheden activiteit mogelijk is. Als er zware storm is, gaan alleen de pro’s naar buiten. Zelfs als er geen wind is, is er mogelijkheid tot boardgames. Daar wordt namelijk vol het windsurf boardbalans getraind bij watersportscholen. Bovendien is het echt lache! Een alternatief op windsurfen is namelijk ook SUPen. (lees hier over op de andere pagina)