WINDSURFING

Plezier & beleving:

Het gave van watersport met wind is dat je aan het zoeken bent hoe je optimaal gebruik mag maken van de krachten van de wind. Hierdoor is het mogelijk je naar allerlei plekken te verplaatsen met een redelijke snelheid als je wilt. Bij windsurfen kan je (ook) op zoek gaan naar een optimale aanstroming van je zeil. Dit is altijd een zoektocht tijdens het surfen. Het geeft beleving omdat dit uit gaat maken hoe snel iemand kan varen en hoe diegene zijn zeiltje optimaal op de wind kan zetten zodat het meeste effect bereikt wordt. Als je boardje dan op het water komt te liggen begin je in plané te komen en over het water te vliegen. Dit is een fantastisch gevoel. Maar ook met een klein briesje is het spelen leuk, gewoon heen en weer dobberen met weinig wind en allerlei zeilbewegingen maken die je board sturen. Dit is perfect om de basis aan te leren en heel precies te leren voelen hoe wind functioneert te opzichte van het materiaal. Juist omdat het minder zichtbaar is, wordt deze skill goed getraind.

Leren & ontwikkeling:

De drempel van beginnen is laag, je kan gemakkelijk starten met windsurfen, omdat je al heel snel vaarmeters kan maken. Op de plank leren staan en het zeil vasthouden, dat is in principe de basis om al vooruit te kunnen komen. Als een kind een zwemdiploma heeft, kan het eigenlijk al leren windsurfen. Natuurlijk valt er dan nog veel te leren hoe dit het meest effectief kan. Windsurfen is een sport waar je levenslang in door kan ontwikkelen. Eigenlijk net als autorijden dat ook is. Al ver voor dat 'planeren' mogelijk is, geeft windsurfen veel vaarplezier. Het ligt er maar aan hoe je verwachtingen zijn!

Alle niveau’s zijn welkom!

- beginners & gevorderden

- jong & oud

- klein en groot

- privé les of groep les

Bewegen & balans

Het mooie van windsurfen is dat met bijna alle weersomstandigheden activiteit mogelijk is. Als er zware storm is, gaan alleen de pro’s naar buiten. Zelfs als er geen wind is, is er mogelijkheid tot boardgames. Daar wordt namelijk vol het windsurf boardbalans getraind. Bovendien is het echt lache! En een alternatief op windsurfen is namelijk ook SUPen. (lees hier over op de andere pagina)