Skiën

Plezier & beleving:

 

Het is zo’n vrij gevoel om over de pistes te roetsjen, dat ik er bijna geen genoeg van kan krijgen. Skiën is een hele snelle manier om je door de bergen te bewegen. Het is zelfs de snelste ongemotoriseerde sport die er is. Ik heb inmiddels vele seizoenen in zowel Oostenrijk als Zwitserland les gegeven. Dit blijft een prachtige omgeving om in te werken.

Van al mijn grote sport passies, staat deze vooraan. Voor mij is het een geweldig gevoel om mijn ski’s op z’n kanten te zetten en een goeie druk opbouw te voelen, die los te laten, en de andere bocht in te zetten (slingeren). Het carven bestaat nu al een tijdje, maar wat heerlijk dat dit soort skiën is bedacht.

 

Leren & ontwikkeling:

leren skiën is een 'lifelong skill'. In de simpelheid van het woord is skiën gewoon op 2 latten naar beneden glijden zonder te vallen. Maar tegenwoordig hebben experts toch al veel nagedacht over de opbouw van die twee latten! Skiën is een bewegingstechnische sport. Het leren van skiën kan optimaal plaatsvinden in verschillende arrangementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende steiltes, sneeuwsoorten, piste breedtes, ski lengtes, bocht radiussen, etc.

Van leren ski’s aantrekken, passende skikleding aantrekken, de eerste glij metertjes op een vlak terrein, helemaal tot aan carven lange en korte bochten. Over alles is nagedacht door de mensen die deze sport beoefenen.

Er zijn ook verschillende disciplines mogelijk om bij Learning Leisuresports te leren. Altijd al willen leren om te: reuzen slalommen, off-piste skiën, buckel-piste skiën, freestyle basics zoals sprongetjes, 180s en 360s?

 

Alle niveaus zijn welkom!

- beginners & gevorderden

- jong & oud

- klein en groot

- privé les of groeps les

 

 

Beweging en balans:

Het is heerlijk om in de bergen onderweg te kunnen zijn. Met een groep samen onderweg, of als individu. Genieten van de pistes en de natuur, of zelfs offpiste in de natuur. Of van de berghutten in de zon. Houdt u van bergachtig terrein? Het is een mooie manier van verplaatsen in de bergen. Binnen een paar dagen les zijn de blauwe pistes voor de gemiddelde beginner gegarandeerd.