Skiën

Plezier & beleving:

Het is zo’n vrij gevoel om over de pistes te roetsjen of een powdersnow line ride te maken, dat ik er jaren lang geen genoeg van kon krijgen. Elke winter liet ik het leventje in Nederland achter om in het buitenland skil-les te geven.

 

Skiën is een hele snelle manier om je door de bergen te bewegen. Het is zelfs de snelste ongemotoriseerde sport die er is. Ik heb inmiddels vele seizoenen in zowel Oostenrijk als Zwitserland les gegeven. Dit blijft een prachtige omgeving om in te werken. Ik kijk daar op een goede manier op terug. Inmiddels woon ik 's winters weer in Nederland en geef nog af en toe wat weekjes les in het buitenland.

 

Van al mijn grote sport passies, staat deze vooraan. Voor mij is het een geweldig gevoel om mijn ski’s op z’n kanten te zetten en een goeie druk opbouw te voelen, die los te laten en de andere bocht in te slingeren. We noemen dit ook wel carvend skiën.

 

Leren & ontwikkeling:

Leren skiën is een 'lifelong skill'. Ooit was skiën gewoonweg op 2 latten naar beneden glijden zonder te vallen. Maar tegenwoordig hebben experts toch al veel nagedacht over de opbouw van die twee latten! Skiën is een bewegingstechnische sport. Het leren van skiën kan optimaal plaatsvinden in verschillende arrangementen van gebergtes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende steiltes, sneeuwsoorten, piste breedtes, ski lengtes, etc.

 

Er zijn ook verschillende disciplines mogelijk om bij Learning Leisuresports te leren. Altijd al willen leren om te: reuzen slalommen, off-piste skiën, buckel-piste skiën, freestyle basics zoals sprongetjes, 180s en 360s?

 

Alle niveaus zijn welkom!

- beginners & gevorderden

- jong & oud

- klein & groot

- privé les & groeps les

 

 

Beweging en balans:

Het is heerlijk om in de bergen onderweg te kunnen zijn. Met een groep samen onderweg of als individu. Genieten van de pistes en de natuur, of zelfs offpiste in de natuur. Of van de berghutten in de zon. Houdt u van bergachtig terrein? Het is een mooie manier van verplaatsen in de bergen. Binnen een paar dagen les zijn de blauwe pistes voor de gemiddelde beginner gegarandeerd.